Zorgvervoer

Zorgvervoer is er zowel voor minder valide mensen, die gebruik willen maken van een rolstoelbus als voor mensen die gewoon met de taxi kunnen reizen. De taxi’s en rolstoelbussen zijn goed uitgerust en beschikken over professioneel materiaal zodat we u comfortabel en met zorg kunnen vervoeren naar uw bestemming.

Hoe weet u of u ( nog ) recht heeft op zittend ziekenvervoer?

Allereerst vraagt u een aanvraagformulier op bij uw zorgverzekering. U vult dan op het aanvraagformulier in of u aan een van onderstaande indicaties voldoet:

  • nierdialyse
  • radiotherapie of chemotherapie
  • u bent blind of slechtziend en u kunt zich niet zelfstandig of zonder begeleiding verplaatsen
  • u bent rolstoelafhankelijk en u kunt geen gebruik maken van een aangepaste auto

Uw (huis)arts controleert vervolgens deze verklaring en tekent deze af. U stuurt het aanvraagformulier dan terug naar uw verzekering. De verzekering bepaalt vervolgens of en voor welk vervoer u in aanmerking komt en registreert dit in een machtiging. Een kopie van deze machtiging moet u bij onze administratie inleveren, zodat wij uw ritten kunnen declareren bij uw verzekering.

Het ziekenvervoer wordt voor een groot gedeelte vergoed door uw verzekering, maar u moet bij de meeste verzekeringen een eigen bijdrage betalen. Deze eigen bijdrage kunt u terugvinden op uw polis.

Wilt u bij de aanvraag van uw taxirit duidelijk vermelden dat het een rit betreft op kosten van uw zorgverzekering? Dan hoeft u in de taxi ook niets te betalen.

Kunnen wij u helpen?

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen binnen één werkdag telefonisch contact met u op. Direct een afspraak inplannen? Bel dan naar 073-6561600 of 0411-631808.

Bel mij terug!

    Uw naam

    Telefoonnummer

    Informeer naar onze tarieven!