Regiotaxi

Regiotaxi ’s-Hertogenbosch is openbaar vervoer van deur tot deur in de regio. Voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch, Vught, Schijndel, Sint Michielsgestel, Haaren, Heusden en Boxtel.

Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) regelt het vervoer. Een taxiauto of taxibusje haalt u op of brengt u thuis. Vaak reist u met andere passagiers. Daarom duurt een rit met de Regiotaxi meestal wat langer. Regiotaxi is voordelig en u kunt van deur tot deur reizen.

Geef op tijd, maar minimaal één uur van tevoren (telefonisch) door wanneer u wilt reizen en waarheen. Voor ritten die u reserveert met een gewenste aankomsttijd, moet u minimaal twee uur van tevoren uw rit reserveren. Regiotaxi ’s-Hertogenbosch rijdt van:

 • maandag tot en met donderdag tussen 06.00 uur ’s morgens en 01.00 uur ’s nachts
 • vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen van 06.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur ’s nachts

Kunnen wij u helpen?

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen binnen één werkdag telefonisch contact met u op. Direct een afspraak inplannen? Bel dan naar 073-6561600 of 0411-631808.

Klik hier voor het Protocol Veilig Taxi- en Zorgvervoer.

Bel mij terug!

  Uw naam

  Telefoonnummer

  Voor wie is Regiotaxi?

  Wmo-reizigers

  Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. In deze wet is geregeld dat u bij uw gemeente een Wmo-vervoerspas kunt krijgen als u door een beperking geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer.

  Begeleiding

  Medisch
  Hebt u altijd medische begeleiding nodig tijdens het reizen? Dan krijgt u van uw gemeente een Wmo-vervoerspas voor gratis ‘medische begeleiding’. Uw gemeente geeft dat door aan de vervoerder. U mag dan niet langer alleen reizen. U bepaalt zelf wie uw medisch begeleider is.

  Sociaal
  Wilt u met iemand samen reizen? Dan noemen we dat ‘sociale begeleiding’. U bepaalt zelf of u iemand meeneemt. Geef het wel door bij het reserveren van uw rit. Eén medereiziger betaalt hetzelfde lage Wmo-tarief als u.

  OV-reizigers

  De Regiotaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer (OV). Iedereen kan er gebruik van maken. De Regiotaxi is echter niet gebonden aan haltes en stations. U wordt gehaald en gebracht waar u maar wilt binnen de regio, van deur tot deur.

  Wat kost het?

  De prijs van een rit met de Regiotaxi wordt uitgedrukt in zones. Net als in de bus. U betaalt voor elke rit één opstapzone en een bedrag voor elke zone die u reist. In 2020 is het tarief voor Wmo-reizigers € 0,75 per zone.

  Samen reizen:

  • Eén persoon mag met u meereizen als sociaal begeleider tegen hetzelfde tarief.
  • Een medisch begeleider reist gratis mee als de gemeente daarvoor toestemming heeft gegeven.
  • Elke tweede medereiziger betaalt een tarief van € 2,25 per zone.

  OV-reizigers betalen € 2,25 per zone.

  Heeft u een OV-begeleiderskaart? Stuur hiervan een kopie naar PZN, Postbus 355, 5000 AJ Tilburg.

  Deze tarieven gelden voor ritten die niet langer zijn dan vijf OV-zones. U kunt natuurlijk wel verder reizen.  Dan betaalt u vanaf de zesde zone € 11,20 per zone.

  Boek uw reis via Regiotaxi!